
Amsterdam is in de zomer van 1656 een welvarende stad. Toch krijgt Rembrandt op 25 en 26 juli van dat jaar bezoek van een ambtenaar om een boedelinventaris op te stellen. Rembrandt is failliet.
Hoe heeft het zover kunnen komen? Rembrandt was een succesvol schilder en in 1639 kocht hij een groot, duur huis dat bij zijn faillissement vol bleek te staan met meubilen, huysraet en rariteyten. Waar stonden de Spaense stoelen en een marmer coelvadt? En waar had Rembrandttwee aerdclooten, een paradijsvogel en handen en armen op ’t leven afgegooten voor nodig?
Rembrandts Huys schetst voor jong en oud een beeld van het dagelijks leven van Rembrandt in het Amsterdam van de Gouden Eeuw!
Rembrandts Huys, Amsterdam in 1656 is een must voor iedereen die meer wil weten over onze beroemdste schilder en het dagelijks leven in onze Gouden Eeuw!
Rembrandts Huys, Amsterdam in 1656 is een must voor iedereen die meer wil weten over onze beroemdste schilder en het dagelijks leven in onze Gouden Eeuw!Rembrandts Huys, Amsterdam in 1656 is een must voor iedereen die meer wil weten over onze beroemdste schilder en het dagelijks leven in onze Gouden Eeuw! Winkelprijs: € 24,50
Bestel het boek hier.